2006 Én+Ők=Mi

Az egyesület 2006-ban pályázott a Mobilitásnál ifjúsági közösségfejlesztő programmal mely témája a másság által létrehozott falak ledöntése, generációk találkozása. Címe: Én+Ők=Mi. A pályázaton elnyert pénzt az ANK Tolsztoj utcai Közösségi Házában ill. környékén rendezett programokra fordítottuk. A heti egyszeri IRFF klubok fiataljai aktívan vettek részt a szervezésben, programrészek lebonyolításában, hirdetésben, plakát, pólók, ajándékok tervezésében. Szerveztünk önkéntes kerítésfestést, gyöngyfűzést, szemétszedést, óvodai udvar takarítást, közös programot a Krisztina téri és Malomvölgyi fogyatékkal élő fiatalokkal és idősebbekkel. Karácsony előtt játszóházra készültünk, a Honvéd téri napokban besegítettünk és sok érdekes előadást hallgattunk, beszélgettünk, filmeket néztünk.
Júliusban, négyen Magyarországot képviselhették egy Csehországi nemzetközi önkéntes táborban. Erre műsorral, ajándékokkal készültünk.
A fél év alatt sok minden történt, a fiatalok olyan kreatív oldalukról ismerték meg magukat, melyet még nem volt módjuk kihasználni, tanultak csapatban dolgozni, új emberekkel találkoztak, akiket talán sose ismernek meg, és sok jó emlékű közös élményük született.
A lezárult program kapcsán szeretnénk megköszönni, a Tolsztoj utcai Közösségi Háznak a mindenben való teljes körű támogatást, partnereinknek a közös programok lehetőségét, a Mobilitásnak a pénzbeli támogatást és Ölbei Lászlónak a pályázaton való induláshoz a tanácsait.

Vélemény, hozzászólás?