2005.11 CARP és IRFF közös programja

2005. november 25-27 között Pécsett került megrendezésre a CARP és az IRFF közös „service” programja. A szűk három nap alatt változatos napirendi pontok mellet különösen jó hangulatban telt a résztvevők ideje. Ennek során a Kaposvárról, Győrből, Szegedről, Budapestről és persze Pécsről jött 24 fiatal ingyen felajánlotta munkáját, amivel a Kolping Alapítvány óvodáját segítették. A kazánház glettelése és kifestése, a spaletták és ajtók lecsiszolása és festése, valamint az egyik melléképület alagsorában „rekedt” építési törmelék eltakarítása mellett az óvoda udvarán lévő igen csak megbokrosodott fát is sikerült megmetszeni, kiritkítani és az ágait összekötegelni. A három csapatban dolgozó lelkes önkéntesek a szombati napra tervezett munkát sötétedésre el is végezték.
Mindezek mellett egy kis szellemi táplálékhoz is juthattak a résztvevők, amikor a „Háború vagy Béke” című előadáson a konfliktuskezelés alapjaival ismerkedtek.
Unatkozásra nem volt idő, mert az ismerkedési játékoktól az activity-ig mindenre-mindenkire sor került és egy kis városnézés is a program részét képezte.
A rendezvényt egy visszatekintéssel zártuk, ahol mindenki kifejezhette véleményét, gondolatait a hétvégi programmal kapcsolatosan – azt is, ami tetszett és azt is, ami nem.
Az összességében nagyon tartalmas és sikeres, mindenki számára a belső és külső szempontok szerint is építő jellegű hétvége a résztvevőknek az erőfeszítéseik nagyrabecsülését kifejező oklevelek átadásával zárult.
A három nap után a vendégek sok külső-belső élménnyel gazdagodtak, felszabadultabbakká váltak. Elmondásaik szerint többen szeretnének még ilyen programokon részt venni.

Vélemény, hozzászólás?